Menu

Ervaringen van andere ondernemers

Vishandel

Twee jaar geleden heeft MKBusinessplan een plan geschreven voor een Vishandel in Rotterdam. Deze vishandel heeft toen een goede start gemaakt maar draait door de tegenvallende marktomstandigheden niet voldoende om te kunnen voorzien in het levensonderhoud van de eigenaar. In het derde kwartaal van dit jaar heeft MKBusinessplan een financiële prognose opgesteld ten behoeve van een BBZ-uitkering voor de eigenaar. Dit is gelukt en hiermee is de exploitatie en het toekomstperspectief sterk verbeterd.

 

Triple

Het Belgisch bierproeflokaal ‘De Zotte’ uit Amsterdam wilde vanwege hun succes een tweede locatie in hoofdstad openen. Zij hebben MKBusinessplan gevraagd hiervoor een ondernemingsplan te schrijven. Ook dit werd een succes: “Hoi!  De financiering bij de Rabobank is rond!! Zij vonden het een ontzettend goed plan, dank hiervoor!! Ik stuur je nog een uitnodiging voor de opening maar eerst nog verbouwen. Groet!” www.dezotte.nl

 

CC Group

“Wij hebben vandaag het ondernemingsplan naar de Rabobank gestuurd, zoals zij ons hebben gevraagd. Wij willen jullie bedanken voor de goede zorg tot nu toe. Ik zei net nog tegen Mihai, dat ongeacht het resultaat, wij ontzettend tevreden zijn met de door jullie geleverde diensten.” www.ccgroup.nl

 

Innova Medical

Innova Medical heeft voor het opzetten hun onderneming een ondernemingsplan laten opstellen door MKBusinessplan. Na hun oprichting zijn zij hard gegroeid door exact op de wens van de klant in te spelen. Door de enorme groei had Innova Medical behoefte aan een heldere toekomstvisie. Ook hierbij heeft MKBusinessplan geholpen: middels een terdege bedrijfsanalyse hebben zij een doordachte strategische planning kunnen opstellen. Innova Medical kan voorlopig in de juiste richting vooruit! www.innova-medical.nl

Doglite

De eigenaar van Doglite (gezonde hondensnacks) heeft in samenwerking met MKBusinessplan een plan van aanpak opgesteld om als leidraad bij het oprichten van zijn productiebedrijf. Inmiddels is de eerste container verkocht! Om aan de verdere toekomstplannen structuur te geven, heeft MKBusinessplan een volledig ondernemingsplan mogen maken voor Doglite! www.doglite.nl

 

Maak gebruik van onze ervaring in andere branches

MKBusinessplan heeft ervaring in het schrijven van plannen voor verschillende soorten bedrijven. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende bedrijven in het klantenbestand van MKBusinessplan.

Voor verschillende fitnesscentra heeft MKBusinessplan een ondernemingsplan geschreven. MKBusinessplan kent de (concurrerende) markt. Het is zeer belangrijk om een realistisch en professioneel ondernemingsplan te schrijven.

MKBusinessplan heeft verschillende type winkels begeleid bij het schrijven van een ondernemingsplan. U moet o.a. denken aan kledingwinkels, schoenenwinkels, supermarkten en sieradenwinkels. MKBusinessplan weet waar u als ondernemers op moet letten binnen de detailhandel.

Verkoop via internet kent een sterke toename. MKBusinessplan ziet dit terug in het aantal aanvragen van (startende) ondernemers die een webshop willen starten. Banken hebben moeite met het waarderen van internetbedrijven en zijn zeer voorzichtig met het verstrekken van een financiering. Een gedegen en professioneel plan is zeer belangrijk!

In economisch mindere tijden is de kappersbranche stabiel gebleven. Een aantal kappers zien hun kans om uit te breiden en zich te onderscheiden. Dit kan zijn in grootte en/of in het dienstenpakket. Het dienstenpakket gaat richting de beautybehandeling. Om een dergelijke onderneming te starten of uit te breiden, is een financiering in veel gevallen noodzakelijk.

De sector kinderopvang heeft de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. Van een gesubsidieerde welzijnssector heeft de sector zich ontwikkeld tot een sector waarin kinderopvangorganisaties met elkaar in concurrentie zijn. In het algemeen geldt dat wanneer de concurrentie toeneemt, het onderscheidend vermogen belangrijker wordt. Er is nog steeds veel vraag naar kinderopvang en daarom zijn voldoende kansen voor nieuwe toetreders.

Binnen de horecabranche heeft MKBusinessplan veel ondernemers begeleid bij het schrijven van een ondernemingsplan. Het type onderneming varieert van eetcafé tot kiosk met Turkse specialiteiten.

Veel supermarkten hebben brood in het assortiment opgenomen. Hierdoor is de broodverkoop van bakkers afgenomen. Toch liggen er voldoende kansen voor bakkers binnen de sector Food. Een aantal bakkers, dat MKBusinessplan heeft begeleid, zijn succesvol geworden door hun doelgroep te verbreden.
© Copyright Krosse Advies BV || Design: Stuurlui Online Marketing